Header

Cel mai nou instrument muzical AI de la Google creează piese

Google a dezvăluit un instrument experimental de inteligență artificială, Dream Track, care creează melodii originale în stilul unor cântăreți celebri selectați. Acesta se numără printre mai multe noutăți anunțate joi de gigantul tehnologic la intersecția dintre muzică și inteligența artificială.

Într-o demonstrație a Dream Track, un utilizator tastează pur și simplu o solicitare – în acest caz, “o baladă despre cum se atrag contrariile, acustică optimistă” – și sistemul emite acest scurt clip al unui nou cântec, cântat de vocea starului pop Charlie Puth, cu o melodie de fundal relevantă din punct de vedere stilistic.

Alți opt artiști, printre care Alec Benjamin, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain și Troye Sivan, au semnat pentru a participa la proiectul Google. Într-un alt videoclip demonstrativ, la mesajul “O dimineață însorită în Florida, R&B”, apare un cântec interpretat în mod corespunzător de un T-Pain sintetizat, cu auto-tuning.

Google a declarat că a încheiat acorduri cu toți cei nouă cântăreți participanți la experimentul Dream Track și că lucrează cu UMG și cu alți parteneri din industria muzicală pentru a rentabiliza tehnologia. Recent, Google a publicat linii directoare pentru aceste colaborări și a declarat că va identifica conținutul generat de inteligența artificială cu ajutorul tehnologiilor de filigranare, astfel încât utilizatorii să știe dacă consumă conținut real sau generat de inteligența artificială.

Moore a declarat că se așteaptă ca acordurile de licențiere între companiile de tehnologie și cele de divertisment în ceea ce privește compensarea spin-off-urilor de inteligență artificială să devină un standard în viitorul apropiat, mai ales având în vedere faptul că legile privind dreptul la publicitate variază foarte mult de la un stat la altul, iar legislația federală se află încă în stadiu incipient de elaborare.

S-ar putea să îți placă ...