Header

Industria muzicală zguduită în urma anulării concertelor anumitor artiști

Din cauza afecțiunii ulcerului peptic, Bruce Springsteen, în vârstă de 74 de ani, a amânat restul concertelor sale din 2023 cu E Street Band pentru anul viitor până în luna septembrie.

În ciuda amânărilor de profil înalt și a problemelor de sănătate, artiștii mai în vârstă au de obicei mare grijă de ei înșiși. Regimurile de fitness, dieteticienii și terapeuții de masaj reprezintă norma. Iar în ceea ce privește fotografiile clasice din culise cu consumul de Jack Daniels, băuturile sunt diferite astăzi.

Cu toate acestea, concertele sunt anulate și turneele sunt amânate. Și cu cât un spectacol este anulat mai aproape de data spectacolului, cu atât mai complicate și mai costisitoare sunt consecințele. Proprietarul localului, care pierde venituri din vânzările de la bar și din concesiunile de mâncare, este cel mai expus riscului. Promotorul și artistul pot reprograma, dar localul este la mila lor.

Atunci când un concert este anulat în ultimul moment, cheltuielile sunt deja angajate. Locul de desfășurare a fost închiriat; echipele vor fi în continuare plătite. Personalul de securitate și cei care se ocupă de bilete erau deja la fața locului. Banii pe care promotorul i-a cheltuit pe publicitate nu se mai pot recupera.

În urmă cu un an, Zbitnew a fost nevoit să anuleze un concert atunci când capul de afiș a fost testat pozitiv la COVID-19, după ce trupa din deschidere a cântat deja. Peste 400 de fani au plecat acasă dezamăgiți. Bineînțeles, au plătit bani și pentru biletele la concert. Atunci când un spectacol este anulat în totalitate, promotorul nu numai că pierde veniturile din bilete, dar trebuie să plătească companiei de servicii de bilete o taxă pentru a administra rambursările. Acesta este motivul pentru care anulările sunt evitate dacă este posibil. În schimb, spectacolele și turneele sunt în mod obișnuit amânate cu date reprogramate.

S-ar putea să îți placă ...