Header

Pianistul Jahari Stampley tocmai a câștigat un prestigios concurs de Jazz

A fost o zi de naștere pe cinste pentru Jahari Stampley. În aceeași perioadă, a împlinit 24 de ani și și-a lansat primul album, intitulat Still Listening. Duminică, a câștigat unul dintre cele mai importante premii din jazz.

Jahari Stampley a declarat într-o postare că:

“Este copleșitor și, în același timp, uimitor, pur și simplu îi respect pe toți cei care au participat la concurs. Toți aceștia sunt oameni pe care i-am admirat și pe care i-am îndrăgit întotdeauna când eram mic.”

Stampley avea doar 14 ani când a început să cânte la pian. În scurt timp, a început să câștige concursuri la liceu. După ce a absolvit Școala de Muzică din Manhattan în 2021, a plecat în turneu cu Stanley Clarke. Dar Jahari Stampley și-ar fi putut începe cariera chiar mai devreme. Mama sa este o figură istorică a jazz-ului din Chicago. D-Erania Stampley conduce o școală de muzică și a fost nominalizată la premiile Grammy în șapte categorii diferite.

Stampley, a cărui ușurință cu idiomurile contemporane se extinde până la proiectarea aplicațiilor pentru iPhone, spune că speră să își modeleze cariera după eroi precum Jon Batiste, care în 2022 a devenit cel mai tânăr muzician de jazz din istoria recentă care a câștigat un Grammy pentru albumul anului, și după Herbie Hancock însuși.

Anul acesta este pentru prima dată când Institutul de Jazz Herbie Hancock organizează un concurs internațional de la începutul pandemiei. De-a lungul anilor, concursul a trecut prin diverse schimbări de marcă și de locație, dar continuă să fie considerat pe scară largă drept o rampă de lansare pentru vedete.

S-ar putea să îți placă ...